Aftermovie

Aftermovie

Presentaties

Anna Berlee v4

Anna Berlee

Wat zijn randvoorwaarden voor AI bij gemeenten?

Anna is hoogleraar Gegevensbescherming en Privacyrecht aan de Open Universiteit. Zij houdt zich bezig met het gegevensbeschermingsrecht in brede zin en hoe dit wordt geraakt door de inzet van (nieuwe) technologieën. Voor ons gaat ze in op de voorwaarden waaronder AI succesvol kan zijn bij gemeenten. Daarbij wordt ook ingegaan op de recente Europese wetgeving die wereldwijd als goed voorbeeld geldt: de AI-act.

Bekijk de presentatie

Menno Lanting v2

Menno Lanting

Wat gaat AI voor gemeenten betekenen?

Menno is dé expert op het gebied van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap. Wat is de impact van kunstmatige intelligentie op organisaties, innovatie en werk? Hoe transformeert AI de manier waarop we werken en organisaties inrichten? Hij heeft ruime ervaring met zowel AI als gemeenten en gaat ook in op het spanningsveld tussen AI en de menselijke maat.

Bekijk de presentatie

Lucien Engelen

Lucien Engelen

Gezondheid en zorg met AI - betekenis voor gemeenten en samenleving.

Lucien is zorg innovatie strateeg op het snijvlak van innovatie en strategie. Hij adviseert internationaal besturen, overheden, bedrijven en professionals. Zijn advies richt zich op het initiëren van verandering en de duiding van wat daarvoor nodig is. 'In Limburg werken we met de inzet van AI en data aan ingrijpende veranderingen in de gezondheidszorg. We kunnen met recht trots zijn op wat er hier in deze regio gebeurt: de nauwe samenwerking tussen zorgexperts, wetenschappers, professionals en ondernemers, en de innovaties die hier worden ontwikkeld.’ Voor ons gaat hij in op de betekenis van de spannende AI-ontwikkelingen voor de samenleving en gemeenten.

Bekijk de presentatie

Workshops

Anna Custers v4

Workshop 1: Armoede interventies

Anna is lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam. Als econoom richt zij zich op het beter begrijpen van armoede en schuldenproblematiek.  

In de workshop gaat zij in op het gebruik van AI in het Sociaal Domein en meer specifiek bij de aanpak van de armoedeproblematiek. 

Bekijk hier de presentatie

workshop5 v2

Workshop 5: DSIH / VNG: Meenemen organisatie in de transformatie

Is uw gemeente al klaar voor AI?

AI biedt gemeenten kansen, bijvoorbeeld om minder tijd te besteden aan standaard dienstverlening. Waardoor er tijd overblijft voor de menselijke maat. Maar om die kansen te benutten moet uw gemeente wel klaar zijn voor AI. En dan bedoelen we niet alleen dat de techniek op orde is. Maar ook hoe u uw gemeentelijke organisatie hierin meeneemt.

Bekijk hier de presentatie

workshop6

Workshop 6: Brightlands Smart Services Campus: Project innovatieve controlemethoden

Dit is een experimenteel project waarin verschillende partijen met elkaar samenwerken om risico locaties voor drugs in een vroeg stadium te kunnen detecteren. De projectgroep neemt je mee in inspirerende voorbeelden van technologie, maar ook het belang van de samenwerking met elkaar, gedurende een langere periode. 

Bekijk hier de presentatie

workshop8

Workshop 8: Wendbare wetgeving

De overheid voert steeds meer wetgeving uit met behulp van digitale ICT. Dat heeft grote voordelen, zoals meer snelheid, efficiëntie en mogelijk ook maatwerk. Moderne belastingen, toeslagen en andere sociale voorzieningen zijn zonder inzet van digitale technologie niet eens meer mogelijk. Met de decentralisatie van steeds meer taken en verantwoordelijkheden van landelijk naar lokaal wordt dit thema steeds relevanter voor gemeentes. 

Bekijk de presentatie