Aftermovie

Presentaties

Dominque Hermans2

Dominique Hermans

Chief Executive Randstad Northern Europe & CEO Randstad Nederland 

Over het vraagstuk duurzame inzetbaarheid personeel bij gemeente en haar triple-helix partners. Wat is de verwachting t.a.v. werk van de toekomst? Vissen we in dezelfde vijver? Welke rolneming is wenselijk door gemeentesecretarissen? De secretaris heeft een rol als werkgever, kun je samen met triple helix partners kracht maken?

Bekijk de presentatie

 

Foto Leon Vlemmings

Leon Vlemmings

Innovatiemanager
FC Dordrecht

Over Energiek Dordt, hoe FC Dordrecht samen met partners bouwt aan een waardevolle community. Een samenwerking tussen het betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, overheid en maatschappelijke organisaties. Welke rol speelt de gemeentesecretaris bij het ondersteunen en vooruitbrengen van zo'n initiatief. 

Bekijk de presentatie

Foto markvantwist 666x370

Mark van Twist

Hoogleraar Bestuurskunde, Erasmus Universiteit en decaan NSOB

Een gemeentesecretaris kan het verschil maken als 1e adviseur van het bestuur, leider van de ambtelijke organisatie en netwerkschakel richting partners. Signalen doorzetten, het voortouw nemen of juist anderen ruimte geven. De NSOB heeft een onderzoek uitgevoerd naar de rol van de gemeentesecretaris. Via deze link tref je de resultaten van het onderzoek aan.  

Bekijk de presentatie