Voorzitterswissel VGS

Het VGS congres gemist? Dan misschien ook dit nieuws gemist.

Tijdens de ALV hebben de leden unaniem ingestemd met de benoeming van Herke Elbers als voorzitter van de VGS. Herke is sinds 2014 gemeentesecretaris van Amersfoort. In het filmpje leer je haar wat beter kennen.

https://www.tilburgers.nl/wp-content/uploads/2016/04/ridder-oranje-nassau-300x240.pngNa de benoeming van Herke werd afscheid genomen van oud-voorzitter Gabrielle Haanen, die haar maximale zittingstermijn als voorzitter had bereikt. Dit afscheid kreeg een kleurrijk randje vanwege haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding uit handen van de Tilburgse burgemeester Theo Weterings. Dubbel mooi, omdat zij zelf 7 jaar als gemeentesecretaris in Tilburg heeft gewerkt.

Gabrielle ontving de onderscheiding niet alleen vanwege haar geweldige inzet als voorzitter van de VGS, maar vanwege haar meerwaarde voor het openbaar bestuur in het algemeen (o.a. voorzitter van de kring van de 100.000+ gemeenten, lid van de programmagraad binnen Publiek Domein, Raad van Advies vakgroep bestuurskunde van de Tilburg University, bestuurslid sectorraad etc.). Ook zet zij zich in voor de podiumkunsten, onder meer als lid van de Raad van Commissarissen van Parkstad Limburg Theaters.

Het is haar gegund en wij zullen haar missen.

@Gabrielle: bedankt en @Herke: welkom