Eerste nieuws vanuit commissie informatiesamenleving

Terugkoppeling commissie informatiesamenleving / 6-9-2018, Erwin Debie en Beatrijs de Vries

De commissie informatiesamenleving heeft een kennismakingsbijeenkomst gehad. Bijna de volledige commissie bestaat uit nieuwe leden, dus dat was zeer nuttig en prettig. De commissie bestaat uit mensen met zeer verschillende achtergronden en interesses, uit ook een mooie verscheidenheid van gemeenten, verdeeld over het land. Er speelt veel op het onderwerp en er zijn meerdere linken met de andere (inhoudelijke, maar ook technische) domeinen. Daarin zijn we meegenomen en hebben we sleutelpersonen van de VNG ontmoet. In juli 2018 (in het kader van beter laat dan nooit), is er interdepartementaal een agenda digitale overheid opgesteld. In de commissie werd benadrukt dat onze inbreng als gemeenten om zaken vanuit integraal perspectief te benaderen, en niet sectoraal van groot belang is en blijft.

Verder zijn als belangrijke thema’s voor de komende periode aan de orde geweest het eigenaarschap van data, elektronisch stemmen, datagedreven werken, publieke waarden (checks & balances, beveiliging, privacy), smart cities. De ambities zijn hoog, en daar gaan wij met plezier in mee!