Uitnodiging BACK TO THE FUTURE

Stelt u zich even het jaar 2050 voor. En kijk naar uw gemeente. Wat ziet u dan? Wij zien een lokaal bestuur dat zijn zaakjes prima op orde heeft. Want wij zien…

een wendbare organisatie die soepel meebeweegt met de samenleving; 
flexibele maar robuuste voorzieningen om snel in te spelen op elke technologische vernieuwing; 
samenwerking binnen en tussen gemeenten of in de keten, om inwoners en ondernemers echt verder te helpen.  

Wilt u weten hoe uw gemeente dat voor elkaar krijgt? Kom dan op woensdag 28 maart naar De Fabrique in Utrecht waar de VNG het Realisatie congres organiseert, en reis met ons terug naar 2018. ‘Back to the future’.

Grensoverstijgend samen werken

Tijdens het congres kijken we vanuit de toekomst terug op het jaar 2018. Het jaar van Samen Organiseren, Digitale Identiteit, Common Ground en data gedreven werken. Het jaar waarin u de uitdagingen en kansen van de informatiesamenleving samen met andere gemeenten voortvarend heeft opgepakt. Welke keuzes heeft u in 2018 gemaakt waardoor nu in 2050 alles zo soepel functioneert? Met welke partijen heeft u samen grenzen verlegd en heeft u ruimte gecreëerd voor andere manieren van samenwerking?  

Zo kunt u direct na het congres zelf verder

Meer dan 50 inloopsessies die aansluiten op actuele thema’s. Plus nog een tiental activiteiten waar u terecht kunt voor, tijdens en na de sessies. Waaronder een Blockchainbasement, een Common Groundplein en een Expo met innovaties. Tijdens het congres komen zo’n beetje alle aspecten van de informatiesamenleving aan bod. Vanuit alle mogelijke invalshoeken: bestuurlijk, organisatorisch, technisch, juridisch. Teveel en te divers om door één persoon te volgen. Dus wilt u direct na het congres aan de slag met uw eigen gemeentelijke doelstellingen? Zorg dan dat uw gemeente breed is vertegenwoordigd op het congres!  

Drie redenen waarom juist ú als gemeentesecretaris het congres niet mag missen

Er is volop ruimte voor discussie met andere gemeentesecretarissen over actuele maatschappelijke dilemma’s
Er is veel gelegenheid voor ontmoetingen met gelijkgestemden, tegenpolen, uitdagers​
Er is veel aandacht voor ‘Samen organiseren’ en ‘samen over grenzen gaan’. Zo haalt u alvast waardevolle input op voor het VNG Jaarcongres in juni in Maastricht, met als thema ‘grensverleggend’ 

Meld u snel aan!

Wilt u dit inspirerende en informatieve congres bijwonen? Meldt u zich dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 21 maart aan. Vol is vol. Aanmelden kan met het aanmeldformulier. Extra informatie, zoals de route en parkeermogelijkheden vindt u op de congrespagina.

Graag tot ziens op woensdag 28 maart in Utrecht! 

Met hartelijke groet,

Hugo Aalders,
Directeur VNG Realisatie
Mede mogelijk gemaakt door: