Minister Grapperhaus roept gemeentesecretarissen op rol te pakken in veiligheidsbeleid

De aanpak van ondermijnende criminaliteit is niet alleen zaak van de veiligheidskolom, maar vraagt aandacht van de hele gemeentelijke organisatie. Dat was de kernboodschap van de minister en anderen tijdens onze drukbezochte bijeenkomst in Amersfoort afgelopen woensdag. Tijdens tafelsessies werden ervaringen gedeeld en werden best practices besproken waarbij veiligheidsbeelden gedeeld werden buiten de gebruikelijke partners, maar juist ook met gemeentelijke directies. Een aantal leden besloot direct om in hun kring het RIEC uit te nodigen om het regionale ondermijningsbeeld te delen.

Meer informatie en verslag volgt binnenkort, mocht je nog vragen over dit onderwerp hebben of tips over hoe het te bespreken in je gemeente of secretarissenkring, neem gerust contact op met het bureau via vgs@gemeentesecretaris.nl