Nieuwe leergang gemeentesecretaris van de toekomst: meld je aan!

In januari 2018 start de nieuwe BMC-leergang ‘Gemeentesecretaris van de toekomst!’. De leergang draait om inhoudelijke inspiratie op de belangrijkste thema’s voor de komende jaren én ontmoeting en uitwisselen met collega’s.

Afgelopen september heeft een deel van de Leergang 2017 een waardevolle en plezierige afsluiting gehad in Gent (gelukkig hebben we de foto nog!).

Na een stadswandeling door de historische binnenstad van Gent en een diner in het industriële Pakhuis op donderdag, werd op vrijdag een bezoek gebracht aan de net aangetreden stadssecretaris van Gent, Mieke Hullebroeck. Een frisse, jonge vrouw met prachtige ambities, een organisatie van 5.000 medewerkers volop in transitie en ook nog verantwoordelijk voor het functioneren van de raad. Met een sociale dienst (OCMW) met eigen politieke aansturing. De schepenen (wethouders) met een forse eigen politieke staf tussen de dienst bestuursondersteuning en henzelf. Een beleidsmedewerker bij een schepen, dat komt niet zo vaak voor. Meer dan 100 punten op de agenda van het college en de gemeenteraad? Geen uitzondering! Leidinggevende worden zonder academische titel? Vergeet het maar.

Daarna hebben twee medewerkers van de gemeente Terneuzen die bezig zijn met grensoverschrijdende samenwerking verteld over hun ervaringen met werken over (lands)grenzen heen. De ontwikkeling van het kanaal als inhoudelijke gezamenlijke ambitie, samenwerking in de Vlaams-Nederlandse Delta, de fusie van de Havenbedrijven, de groei van de metropool Gent richting Zeeland. Kortom: de internationale component van de leergang als kers op de taart!

Voor meer informatie en aanmelden voor 2018, kijk op: https://www.bmc.nl/evenement/gemeentesecretaris-van-de-toekomst