Het bestuur

Bestuur

Het bestuur van de VGS bestaat uit 21 leden. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit 7 leden. Het Algemeen Bestuur bestaat uit 14 vertegenwoordigers van de provincies in Nederland. Deze worden voorgedragen door de secretariskringen uit de betreffende provincie. Het DB komt ongeveer 8 keer per jaar bij elkaar, het AB zo’n 3 keer per jaar.

Dagelijks Bestuur 

Mw. drs. G.G.H.M. (Gabrielle) Haanen (Gemeente Utrecht), voorzitter VGS/ Programma Communicatie

Gabriëlle Haanen heeft in 2016 de overstap gemaakt van de gemeente Tilburg naar de gemeente Utrecht. Hiervoor was ze gemeentesecretaris in Heerlen en adjunct gemeentesecretaris in Maastricht. Gabriëlle Haanen heeft ook verschillende functies bekleed van de Hogeschool Utrecht en Hogeschool Midden Nederland.

 

Mw. I. A. A. (Ida) Oostmeijer-Oosting MPA (Gemeente Emmen), Programma Persoonlijke Ontwikkeling

Ida Oostmeijer-Oosting is sinds 1 maart 2015 gemeentesecretaris van de gemeente Emmen. Hiervoor was zij gemeentesecretaris in de gemeenten Assen en Meppel. Volgens Ida is gemeentesecretaris de leukste baan ter wereld doordat het leidinggeven aan een organisatie wordt gekoppeld aan het deel uitmaken van het politieke speelveld. Naast haar werk als gemeentesecretaris is Ida voorzitter van de commissie Bestuurlijke ontwikkeling.

 

 Mw. mr. drs. A.G. (Anneke) Knol- van Leeuwen (Gemeente Vlaardingen), personele zaken VGS/ Programma Internationalisering

Anneke Knol is per 15 januari 2015 gestart als gemeentesecretaris van de gemeente Vlaardingen. Zij was vanaf 2011 gemeentesecretaris/algemeen directeur van Barendrecht en daarvoor afdelingsmanager in Lansingerland. Inmiddels is zij 11 jaar werkzaam voor de lokale overheid en daarvoor 14 jaar voor de Kamer van Koophandel Rotterdam. Ze heeft gewerkt aan fusies en omslag naar HNW. Anneke heeft plezier in vernieuwen en samenwerken, waarbij de mensen en resultaten centraal staan. Sinds het vwo heeft Anneke gewerkt en daarnaast studies gedaan als post-hbo, export-marketing management en wo rechtenstudie met afstudeerrichting publiekrecht.

 

 Christian van den Berg (gemeente Overbetuwe), Programma Goed Werkgeverschap en programma Integriteit

Christian van den Berg is sinds augustus 2015 gemeentesecretaris van Overbetuwe. Hij was hiervoor werkzaam bij de gemeenten Doesburg,  Hardinxveld-Giessendam, bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Financiën. Ook was hij fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rotterdam. Zijn drijfveer is het boeken van maatschappelijke effecten door professionals Richting te geven, Ruimte te bieden, Rust te nemen en Resultaten te vragen. Hij is auteur van het door de VGS verspreide ”handboek Wethouder” en heeft speciale aandachtsgebieden ”Integriteit in het openbaar bestuur” en ”Opdrachtgever- opdrachtnemerschap in de publieke sector”.

 

 Jeroen Heerkens (gemeente Grave), Penningmeester VGS

In oktober 2016 is Jeroen Heerkens benoemd als penningmeester van de VGS. Jeroen is gemeentsecretaris van Grave.

 

 

Wilma Atsma (gemeente Bloemendaal)

Wilma is sinds 2015 gemeentesecretaris in Bloemendaal. Daarvoor was zij gemeentesecretaris in Wassenaar en in Voorschoten. 
De eerste 20 jaar van haar werkzame leven heeft ze gewerkt in de zorg en kinderopvang. Van oorsprong is Wilma orthopedagoog.

 

 Richard Wielinga (gemeente Almere)

Richard is sinds 2016 algemeen directeur/gemeentesecretaris van Almere. 
Hiervoor zat hij als gemeentesecretaris in Ede.

 

VGS Bureau

Het Dagelijks Bestuur wordt ondersteund door het VGS Bureau.

 

Sander van Waveren is bestuursadviseur/hoofd bureau.

 

 

 

 

Ingrid Vogel is ambtelijk secretaris.

 

 

 

 

Monique Kortwijk is bureaumedewerker en aanspreekpunt voor de ledenadministratie en congreszaken.

 


 

Algemeen Bestuur

Chrétien van den Akker, Gemeente Slochteren

Astrid Schulting, Gemeente Meppel

Paul Veldhuisen, Gemeente Huizen

Nico Versteeg, Gemeente Lelystad

Jan Peter Wassens, Gemeente Harderwijk

Marc Knaapen, Gemeente Weert

Aart Boele, Gemeente Krimpen aan den IJssel

Annette van Hussel, Gemeente Stichtse Vecht

Boy Janssen MCDM, Gemeente Zutphen

Sander Kastelein,Gemeente Ooststellingwerf

Cor Smits,Gemeente Drimmelen

Martin van Vliet, Gemeente Vlissingen

Bjorn van den Brink –Wierden

Peggy Hurkmans – Heeze-Leende

 

 
Mede mogelijk gemaakt door: